Rūšiavimo ABC

Atliekos turi būti rūšiuojamos ir kapinėse

Artėjant Visų Šventųjų dienai prisiminkime, kaip tvarkant kapus reikia teisingai išrūšiuoti atliekas.

🍂Tvarkydami kapus, pirmiausia turime atskirti žaliąsias atliekas – nukritusius medžių lapus, nupjautą žolę, gėles, piktžoles, smulkias medžių ir krūmų genėjimo šakas. Jos turi būti metamos į šalia kapinių pastatytus žaliųjų atliekų konteinerius ar specialiai įrengtas atitvertas aikšteles. Surinktos žaliosios atliekos pristatomos į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles, kuriose gaminamas kompostas. Visgi dažnai gyventojai žaliąsias atliekas meta su plastikiniais maišeliais ir kitomis nerūšiuotomis atliekomis, kurios užteršia žaliųjų atliekų konteinerį, apsunkina perdirbimą ir kompostavimą.

🕯️ į stiklo pakuočių atliekų surinkimo konteinerį, raginame atkreipti dėmesį, ar žvakidė tikrai yra tuščia ir švari. SVARBU 👉 žvakidėje negali likti nei vaško, nei dagties – ji nebetinkama perdirbimui ir turi būti metama į mišrių komunalinių atliekų konteinerį.

♻️Plastikiniai vazonėliai, žvakidės, žvakių įdėklai, polietileno maišeliai, metaliniai žvakidžių dangteliai turi būti rūšiuojami į plastiko pakuočių atliekų surinkimo konteinerį. Svarbiausia, kad šios atliekos būtų švarios, taip pat neužterštos žvakių ar žemių likučiais.

💐Plastikinės dekoracijos – neperdirbamos!❌ Plastikiniai dirbtiniai vainikai ir gėlės, gėlių kempinės ir kitos dekoracijos, nors ir pagamintos iš plastiko, tačiau nėra tinkamos perdirbimui ir turi būti rūšiuojamos į mišrių komunalinių atliekų konteinerį. Lankstinukai, pakavimo popierius, kartoninės, gofruoto kartono dėžės ir popieriniai maišeliai priskiriami popieriaus ir kartono atliekoms.

Savivaldybės įmonė „Kompata“
Adresas: Ažušilės g. 20, LT-30127 Ignalina
Tel. (8 386) 52 095,
el. p. ignalina@kompata.lt
Įmonės kodas 155402647
PVM kodas LT554026410