Rūšiavimo ABC

Popieriaus ir kartono atliekos

Pirmąja pavasario dieną – apie atgimimą.🌷

Kartono atliekos virs naujais gaminiais, jei pasistengsite:

📦 Suplėšykite arba supjaustykite kartono dėžę prieš mesdami ją į konteinerį. Taip konteinerio talpa bus išnaudota kuo efektyviau.

📦Jeigu tiesiog suspausite, sulankstysite ir išmesite dėžę, ji labai greitai atgaus savo pirminę formą ir užims daugiau vietos. Ši taisyklė galioja ir didesnio formato, ir nedidelėms kartono pakuotėms.

📦 Nestatykite kartoninės, dažniausiai – didelių gabaritų dėžes šalia konteinerių, net ir tada, jei žinote, kad netrukus ji bus išvežta. Drėgmės prikaupusį, išteptą kartoną yra sudėtingiau perdirbti arba tai tampa visai neįmanoma.

📦 Palikę stambias kartono pakuotes prie bendrojo naudojimo konteinerių galite suklaidinti kitus gyventojus. Pamanę, kad šioms atliekoms skirtas konteineris jau yra pilnas, atneštas šiukšles jie ims dėti šalia ar mesti prie bendrų komunalinių atliekų.

📦 Dideles dėžes nuo baldų ar buitinės technikos, užuot plėšę, pasiūlykite internetinėse daiktų mainų platformose – galbūt kaip tik netoliese gyvenantis žmogus ruošiasi kraustytis. Jei ne, pristatykite į artimiausią didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę.

Savivaldybės įmonė „Kompata“
Adresas: Ažušilės g. 20, LT-30127 Ignalina
Tel. (8 386) 52 095,
el. p. ignalina@kompata.lt
Įmonės kodas 155402647
PVM kodas LT554026410