Rūšiavimo ABC

MINKŠTI ŽAISLAI

Minkšti žaislai: vaikams – džiaugsmas, tėvams – galvosūkis, specialistams – siaubas. 🐻

Vien pliušinių meškinų kasmet pasaulyje parduodama apie šešis milijardus, neskaičiuojant daugybės kitų pūkuotų žaislinių gyvūnų bei animacinių filmų herojų. Jie džiugina ne tik mažuosius. Daugiau nei trečdalis suaugusiųjų, kaip rodo apklausos, turi išsaugoję minkštus savo vaikystės žaislus ir netgi miega su jais. Tačiau yra ir mažiau romantiška šios temos pusė. Apie ją kalba ir gydytojai, ir ekologai.

Minkštų žaislų rūšiavimo atmintinė:

🐱 Tekstiliniai žaislai yra rūšiuojami kaip kitos tokio tipo atliekos – turėtų būti išmetami į tekstilei skirtus konteinerius ar priduodami atliekų priėmimo ir laikino saugojimo aikštelėse (APLSA).

🚗 Jei žaislas turi elektronikos komponentų, juos reikėtų išimti ir išmesti į smulkiajai elektronikai skirtas talpas prekybos vietose. Jei sudėtinga išardyti, visą žaislą rūšiuokite kaip elektronikos atlieką.

♻️ Nepalikite žaislų prie konteinerių – tai yra laikoma šiukšlinimu ir padrąsina kitus atliekomis apkrauti konteinerių aikšteles.

🦁 Gerais, tvarkingais, tik nebereikalingais žaislais kviečiame dalintis gerų daiktų dalinimosi vietose.  Utenos regione yra penkios stotelės „Dalinkimės.

Plačiau apie minkštų žaislų poveikį aplinkai ir sveikatai skaitykite čia : https://www.lrytas.lt/tevams/vaikai/2023/01/31/news/minksti-zaislai-vaikams-dziaugsmas-tevams-galvosukis-specialistams-siaubas-25977371

Savivaldybės įmonė „Kompata“
Adresas: Ažušilės g. 20, LT-30127 Ignalina
Tel. (8 386) 52 095,
el. p. ignalina@kompata.lt
Įmonės kodas 155402647
PVM kodas LT554026410