Aktualijos

IGNALINOS DARŽELYJE – SPEKTAKLIS ATLIEKŲ RŪŠIAVIMO TEMA

By 2020-09-0122 lapkričio, 2020No Comments

Liaudies patarlė sako: „lenk medį, kol jaunas“. Jei vaikas išmoks rūšiuoti atliekas būdamas mažas, jis jas rūšiuos ir suaugęs. Ir ne tik pats išmoks, bet ir savo tėtį, mamą ar draugą paskatins tai daryti.

SĮ „Kompata“, vykdydama visuomenės švietimo atliekų tvarkymo srityje funkciją, į Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklą-darželį pakvietė Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ spektaklį „Kontis ir Tvarkius“. Teatro pasirodymą finansavo VšĮ „Žaliasis taškas“. Tai pirmasis edukacinis spektaklis Lietuvoje atliekų tvarkymo ir rūšiavimo tema.

„Končio, Tvarkiaus ir kitų šio spektaklio personažų nuotykiai leidžia vaikams suprantama kalba papasakoti apie neišnaudotas atliekų rūšiavimo galimybes. Vaikai – labai imlūs ir greitai mokosi, todėl po spektaklio jie ne tik galės atpažinti rūšiavimo konteinerius, bet ir priminti tėveliams apie rūšiavimą“, – teigia spektaklio režisierė ir pjesės autorė Loreta Skruibienė.

Šis spektaklis jau apkeliavo daug Lietuvos mokyklų ir darželių. Ignalinos „Šaltinėlio“ vaikų mokyklos-darželio auklėtiniai jį pamatė rugpjūčio 26 dieną.

SĮ „Kompata“ informacija

kontis4_xs

Savivaldybės įmonė „Kompata“
Adresas: Ažušilės g. 20, LT-30127 Ignalina
Tel. (8 386) 52 095,
el. p. ignalina@kompata.lt
Įmonės kodas 155402647
PVM kodas LT554026410