Aktualijos

ATSAKYMAI Į DAŽNAI UŽDUODAMUS KLAUSIMUS APIE IŠDUODAMUS ANTRINIŲ ŽALIAVŲ KONTEINERIUS

By 2020-06-0215 lapkričio, 2020No Comments

Kaip buvo skelbta, SĮ „Kompata“ šį trečiadienį ir penktadienį (birželio 10 ir 12 d.) dalins antrinėms žaliavoms (popieriui, plastikui ir metalui) skirtus konteinerius Vidiškių kaime. Praeitą savaitę jie buvo išduodami Dūkšto seniūnijoje, o dar anksčiau – Kazitiškio seniūnijoje ir Ignalinos mieste. SĮ „Kompata“ siekia kaip įmanoma greičiau išdalinti tokius konteinerius visoje Ignalinos rajono savivaldybėje.

Dažnai žmonės klausia, ar išduodami konteineriai yra nemokami ir ar juos pasiėmus, nereikės daugiau mokėti už atliekų tvarkymą. SĮ „Kompata“ užtikrina, kad antrinėms žaliavoms skirti konteineriai yra ir bus išduodami bei atliekos iš jų renkamos nemokamai. Tai daryti atliekų tvarkytojus įpareigoja LR atliekų tvarkymo įstatymas.

Rūšiavimo konteinerį turi turėti kiekvienas namų ūkis, kurio savininkas ar jo įgaliotas asmuo yra sudaręs atliekų tvarkymo sutartį su SĮ „Kompata“ ir kuriame naudojamasi individualiais mišrių komunalinių atliekų konteineriais.

Atvykdami pasiimti konteinerio (pageidautina, kad tai darytų nekilnojamojo turto, kuriam jis bus priskirtas, savininkas) turėkite savo asmens dokumentą, komunalinių atliekų tvarkymo sutartį su SĮ „Kompata“ (arba bent SĮ „Kompata“ sąskaitą-pranešimą).

Jeigu asmuo nėra sudaręs sutarties su SĮ „Kompata“, bet nori tai padaryti (pvz. turi sodybą, kurioje gyvena tik vasarą ir tuo laikotarpiu nori gauti atliekų tvarkymo paslaugas), jis (nekilnojamojo turto objekto savininkas) gali pasirašyti sutartį ir gauti abu konteinerius – skirtą komunalinėms atliekoms ir skirtą antrinėms žaliavoms. Apie tai prašome informuoti iš anksto tel. (8 686) 52 176 .

Išduodami konteineriai yra 240 litrų talpos – 108 cm aukščio, 75 cm ilgio ir 60 cm pločio.

Šie konteineriai tuštinami vieną kartą per mėnesį. Atliekos surenkamos atskiru grafiku nei komunalinės atliekos (grafikas skelbiamas tinklalapyje www.kompata.lt), atskira atliekų surinkimo mašina ir jos nevežamos į sąvartyną, o perduodamos perdirbėjams.

Konteinerį galima pasiimti darbo laiku SĮ „Kompata“ biure, adresu Ažušilės g. 20, Ignalina.

Apie tai, kaip reikia teisingai rūšiuoti, rašysime kituose straipsneliuose. Sekite SĮ „Kompata“ naujienas ir pranešimus!

Daugiau informacijos teiraukitės tel.  8 686 52176, el. paštu paslauguadministravimas@kompata.lt

Leave a Reply

Savivaldybės įmonė „Kompata“
Adresas: Ažušilės g. 20, LT-30127 Ignalina
Tel. (8 386) 52 095,
el. p. ignalina@kompata.lt
Įmonės kodas 155402647
PVM kodas LT554026410