Rūšiavimo ABC

Atliekų rūšiavimas kapinėse

By 2022-10-312 vasario, 2023No Comments

Artėjant Visų Šventųjų dienai prisiminkime, kaip 𝘁𝘃𝗮𝗿𝗸𝗮𝗻𝘁 𝗸𝗮𝗽𝘂𝘀 𝗿𝗲𝗶𝗸𝗶𝗮 𝘁𝗲𝗶𝘀𝗶𝗻𝗴𝗮𝗶 𝗿𝘂̄𝘀̌𝗶𝘂𝗼𝘁𝗶 𝗮𝘁𝗹𝗶𝗲𝗸𝗮𝘀.♻️

🌿𝗡𝗮𝘁𝘂̄𝗿𝗮𝗹𝗶𝘂̨ 𝗴𝗲̇𝗹𝗶𝘂̨ 𝗸𝗼𝗺𝗽𝗼𝘇𝗶𝗰𝗶𝗷𝗮𝘀 reikia išardyti:

gyvas gėles (bioskaidžias atliekas) reikia mesti į žaliosioms atliekoms skirtą vietą, pakavimo priemones mesti į plastiko pakuotėms skirtą konteinerį, o floristinę oazę, ant kurios tvirtinamos gėlės ir dekoro elementai keliauja į mišrių atliekų konteinerį.

💐Tuo tarpu 𝘃𝗶𝘀𝗼𝘀 𝗽𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗸𝗶𝗻𝗲̇𝘀 𝗴𝗲̇𝗹𝗲̇𝘀, turi keliauti 𝗶̨ 𝗺𝗶𝘀̌𝗿𝗶𝘂̨ 𝗸𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮𝗹𝗶𝗻𝗶𝘂̨ 𝗮𝘁𝗹𝗶𝗲𝗸𝘂̨ 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗲𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶̨❗ Ekologai pataria vengti dirbtinių gėlių. Veikiamos atšiaurių gamtos sąlygų jos greitai susidėvi – išblunka, nubrigzta ir tampa mišrios sudėties ir dėl to 𝑡𝑎𝑖 𝑛𝑒𝑝𝑒𝑟𝑑𝑖𝑟𝑏𝑎𝑚𝑎 𝑎𝑡𝑙𝑖𝑒𝑘𝑎.

🕯️Žvakių įdėklai (tiek stikliniai, tiek plastikiniai) gali būti metami į antrinių žaliavų konteinerius 𝘁𝗶𝗸 𝘁𝘂𝗼 𝗮𝘁𝘃𝗲𝗷𝘂, 𝗸𝗮𝗶 𝗻𝘂𝗼 𝗷𝘂̨ 𝗽𝗮𝘀̌𝗮𝗹𝗶𝗻𝗮𝘁𝗲 𝘃𝗶𝘀𝘂𝘀 𝘃𝗮𝘀̌𝗸𝗼 𝗹𝗶𝗸𝘂𝗰̌𝗶𝘂𝘀❗ Jeigu ant žvakės įdėklo yra vaško likučių 𝗱𝗿𝗮𝘂𝗱𝘇̌𝗶𝗮𝗺𝗮 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗶̨ 𝗮𝗻𝘁𝗿𝗶𝗻𝗶𝘂̨ 𝘇̌𝗮𝗹𝗶𝗮𝘃𝘂̨ 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗲𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶̨.❌ Tuomet žvakių įdėklai keliauja į mišrių komunalinių atliekų konteinerį❗

✔️Nuo plastikinių žvakių įdėklų metalinių dangtelių nuimti nereikia, jie gali kartu keliauti į plastiko konteinerį. Bet nuo stiklinių žvakių įdėklų metalinius dangtelius būtina nuimti.

𝗔𝘁𝗹𝗶𝗲𝗸𝗮𝘀 𝗽𝗮𝗹𝗶𝗸𝘁𝗶 𝘀̌𝗮𝗹𝗶𝗮 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗲𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶𝘂̨ 𝗱𝗿𝗮𝘂𝗱𝘇̌𝗶𝗮𝗺𝗮❗❗

Savivaldybės įmonė „Kompata“
Adresas: Ažušilės g. 20, LT-30127 Ignalina
Tel. (8 386) 52 095,
el. p. ignalina@kompata.lt
Įmonės kodas 155402647
PVM kodas LT554026410