Rūšiavimo ABC

Kosmetikos priemonių rūšiavimas 💄

By 2022-10-283 vasario, 2023No Comments

Įvairių pakuočių rūšiavimas – vienas opiausių klausimų dabartinėje mūsų visuomenėje. Rūšiuoti – sveikintinas sprendimas. 𝑇𝑎𝑐̌𝑖𝑎𝑢 𝑑𝑎𝑟 𝑠𝑣𝑎𝑟𝑏𝑖𝑎𝑢 𝑡𝑎𝑖 𝑑𝑎𝑟𝑦𝑡𝑖 𝑡𝑒𝑖𝑠𝑖𝑛𝑔𝑎𝑖!

Grožio priemonių pakuočių rūšiavimas neretai kelia daug klausimų, kadangi pakuotės pagamintos iš įvairių medžiagų, o pakuočių viduje – įvairios formulės ir ingredientai. 💄

Pirmas žingsnis kosmetikos pakuočių rūšiavime, sunaudojus kosmetikos priemonę – pakuotę praskalauti, t. y. 𝗶𝘀̌𝘁𝘂𝘀̌𝘁𝗶𝗻𝘁𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗸𝘁𝗼 𝗹𝗶𝗸𝘂𝗰̌𝗶𝘂𝘀. Plovimo priemonių naudoti nereikia, užtenka praskalauti vandeniu, išvalyti.

Kosmetikos parduotuvėje esanti pakuotė turėtų būti pažymėta taip, jog žinotume, kaip su ta pakuote elgtis pabaigus produktą. Jeigu produkto pakuotė pažymėta 𝐺𝑅𝐸𝐸𝑁 𝐷𝑂𝑇 ♻️ ženkliuku, 𝘃𝗮𝗱𝗶𝗻𝗮𝘀𝗶 𝗷𝗮̨ 𝗿𝘂̄𝘀̌𝗶𝘂𝗼𝘁𝗶 𝗯𝘂̄𝘁𝗶𝗻𝗮.

Jeigu kosmetikos priemonė pagaminta tik iš plastiko, dėmesį reikėtų atkreipti į tai, jog dažniausiai tokių pakuočių buteliukas ir kamšteliai būna pagaminti iš skirtingo tankio plastiko, kurį rūšiavimo įmonės perdirba ir rūšiuoja taip pat skirtingai. Dėl šios priežasties tokias priemones reikėtų praskalauti ir rūšiuoti į plastiko konteinerį atskirtomis dalimis, 𝘁. 𝘆. 𝗻𝘂𝘀𝘂𝗸𝘁𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗲𝗺𝗼𝗻𝗲̇𝘀 𝗸𝗮𝗺𝘀̌𝘁𝗲𝗹𝗶̨ 𝗮𝗿 𝗱𝗮𝗻𝗴𝘁𝗲𝗹𝗶̨ 𝗻𝘂𝗼 𝗽𝗮𝗰̌𝗶𝗼𝘀 𝗽𝗮𝗸𝘂𝗼𝘁𝗲̇𝘀 𝗶𝗿 𝘁𝗶𝗸 𝘁𝗮𝗱𝗮 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗶̨ 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗲𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶̨. 🚮

𝐴𝑙𝑖𝑢𝑚𝑖𝑛𝑖𝑜 𝑝𝑎𝑘𝑢𝑜𝑡𝑒̇𝑠, kuriose paprastai karaliauja rankų ar veido kremai, lūpų balzamai, taip pat yra rūšiuojamos. Aliuminio pakuotes 𝗺𝗲𝘀𝗸𝗶𝘁𝗲 𝗶̨ 𝗽𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗸𝗼 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗲𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶̨, jei ši pakuotė pagaminta su plastikiniu kamšteliu – jis taip pat keliauja į plastiko konteinerį.

𝗔𝗧𝗠𝗜𝗡𝗞𝗜𝗧𝗘❗ 𝐾𝑜𝑠𝑚𝑒𝑡𝑖𝑘𝑜𝑠 𝑝𝑎𝑘𝑢𝑜𝑡𝑒̇𝑠 𝑦𝑟𝑎 𝑟𝑢̄𝑠̌𝑖𝑢𝑜𝑗𝑎𝑚𝑜𝑠, 𝑘𝑢𝑜𝑚𝑒𝑡 𝑖𝑠̌ 𝑗𝑢̨ 𝑦𝑟𝑎 𝑝𝑎𝑠̌𝑎𝑙𝑖𝑛𝑡𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑒𝑚𝑜𝑛𝑖𝑢̨ 𝑙𝑖𝑘𝑢𝑐̌𝑖𝑎𝑖! 𝗨𝘇̌𝘁𝗲𝗿𝘀̌𝘁𝗼𝘀 𝗽𝗮𝗸𝘂𝗼𝘁𝗲̇𝘀 – 𝑘𝑒𝑙𝑖𝑎𝑢𝑗𝑎 𝑖̨ 𝑚𝑖𝑠̌𝑟𝑖𝑢̨ 𝑘𝑜𝑚𝑢𝑛𝑎𝑙𝑖𝑛𝑖𝑢̨ 𝑎𝑡𝑙𝑖𝑒𝑘𝑢̨ 𝑘𝑜𝑛𝑡𝑒𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖̨.

Metalines pakuotes, pavyzdžiui, nuo 𝘀𝗸𝘂𝘁𝗶𝗺𝗼𝘀𝗶 𝗽𝘂𝘁𝘂̨, 𝗽𝗹𝗮𝘂𝗸𝘂̨ 𝗹𝗮𝗸𝗼, reikėtų mesti į plastiko pakuotėms skirtą konteinerį, nes dėl nedidelio išmetamų metalinių pakuočių kiekio šios atliekos yra surenkamos kartu. Vėliau atliekų perrūšiavimo metu plastikinės ir metalinės pakuočių atliekos yra atskiriamos.

𝗦𝗩𝗔𝗥𝗕𝗨❗ Metalinis plaukų lako flakonas, bei kiti kosmetikos priemonių flakonai, turi būti 𝗶𝘀̌𝘁𝘂𝘀̌𝘁𝗶𝗻𝘁𝗶. 𝗡𝗲𝗴𝗮𝗹𝗶𝗺𝗮 jų mesti jeigu juose yra likusių priemonės likučių. 

Savivaldybės įmonė „Kompata“
Adresas: Ažušilės g. 20, LT-30127 Ignalina
Tel. (8 386) 52 095,
el. p. ignalina@kompata.lt
Įmonės kodas 155402647
PVM kodas LT554026410