Aktualijos

Rekomendacijos gyventojams ir atliekų tvarkytojams, kaip tvarkyti atliekas karantino metu

By 2021-10-1818 lapkričio, 2021No Comments

Aplinkos ministerija, suderinusi su Sveikatos ministerija, rekomenduoja savikontrolės tyrimo atliekas, tokias kaip testo kasetės, nosies tamponai, veido kaukės ir pirštinės, kurios dėvimos atliekant savikontrolės tyrimą, ir pan., susidarančias mokymo įstaigose,  namų ūkiuose ar darbo vietose, rinkti į atskirą skysčiams nepralaidų maišą, kuris turėtų būti įdedamas į papildomą maišą, sandariai užrišamas ir išmetamas į mišrių komunalinių atliekų konteinerį. Savikontrolės tyrimo atliekos, kurios gali būti perdirbamos, tokios kaip kartotinės ar plastikinės pakuotės, popierinės instrukcijų knygelės, turi būti atskirtos ir išmetamos į tam skirtas specialias talpas, skirtas plastiko ar popieriaus ir kartono atliekoms.

Primename, kad Aplinkos ministerijos rekomendacijos gyventojams ir atliekų tvarkytojams, kaip tvarkyti atliekas karantino metu, paskelbtos Aplinkos ministerijos interneto svetainėje https://am.lrv.lt/lt/naujienos/pateiktos-rekomendacijos-gyventojams-ir-atlieku-tvarkytojams-kaiptvarkyti-atliekas-karantino-metu.

Aplinkos ministerija rekomenduoja, kad COVID-19 plitimo grėsmės laikotarpiu gyventojai tokias buitines atliekas kaip servetėlės, tualetinis popierius, vienkartinės apsauginės kaukės ar nebetinkamos naudoti daugkartinės apsaugos priemonės (apsauginiai akiniai, skydeliai veido apsaugai, respiratoriai) mestų į atskirą skysčiams nepralaidų maišą. Pripildžius maišą, jis turėtų būti įdedamas į papildomą maišą, sandariai užrišamas ir išmetamas į mišrių komunalinių atliekų konteinerį.

Specialias rekomendacijas dėl gyventojų, esančių izoliacijoje, atliekų surinkimo galite rasti Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/esantiemsizoliacijoje-specialios-rekomendacijos-del-siuksliu-tvarkymo.

Savivaldybės įmonė „Kompata“
Adresas: Ažušilės g. 20, LT-30127 Ignalina
Tel. (8 386) 52 095,
el. p. ignalina@kompata.lt
Įmonės kodas 155402647
PVM kodas LT554026410